ALKMAION / URBAN / PROFFESSIONAL AREA / DRAPETSONA, PIRAEUS / 2011

The scope of the work is the reopening of a diagnostic center in two floors of an existing building. Target of the new owner is the man, patient and employee, to be the center of interest and care.
The new arrangement includes plain and clear design of spaces and furniture with gradation in lighting according to operations and timing.
In the reception and waiting area, the two functions are separated conceptually from the lighting line at the ceiling, which creates lower lighting levels in the two living rooms and sets the boundaries of moving to and from the clinics. The reception with the large linear furniture – desk and its wooden surface, as well as the discreet presence of the lighting details, gives a friendly feeling.
The doctors’ offices follow the same concept of simplicity.

 
 
 
 
 

return back