ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ / ΑΣΤΙΚΟ / ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ / ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ , ΑΤΤΙΚΗ / 2014

Στόχος ήταν ένα διαμέρισμα του 2000 να αναβαθμιστεί και να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη αποκτώντας παράλληλα μια industrial αισθητική. Για το σκοπό αυτό τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το ξύλο και το σίδερο στη φυσική τους μορφή, καθώς και η τσιμεντοκονία με τη μορφή ημιτελούς επέμβασης σε έναν τοίχο. Η εικόνα ολοκληρώνεται με το μεταλλικό χώρισμα στο οποίο τοποθετήθηκαν γυάλινες επιφάνειες στηριζόμενες με στόκο, οι οποίες «φιλτράρουν» τη χρήση της κουζίνας, αφήνοντας την όμως να συμμετέχει με την παρουσία της και το φωτισμό της στον υπόλοιπο χώρο. Τέλος, η ξύλινη βιβλιοθήκη που «ανοίγει» και δημιουργεί μια πορεία «καταστρέφοντας» ό,τι υπάρχει γύρω της, ο μαύρος πάγκος της κουζίνας που αναδεικνύει τα χρώματα των αντικειμένων, ένα φωτιστικό δαπέδου που «ακουμπά» την οροφή και οι σκούρες πόρτες συνθέτουν μια φαινομενικά τυχαία εικόνα, διατηρώντας όμως την αρμονία μιας κατοικίας.
 
 
 
 
 

επιστροφή back