ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ ΘΕΑ / ΑΣΤΙΚΟ / ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ / ΚΗΦΙΣΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ / 2016

Το έργο αφορά στη μελέτη και επίβλεψη κατασκευής της ριζικής ανακαίνισης διαμερίσματος 120 τ.μ. που βρίσκεται σε πολυκατοικία του 1970 στην Κηφισιά. Η αρχιτεκτονική μελέτη βασίστηκε αφενός στη θέα που η θέση του διαμερίσματος προσφέρει, αφετέρου στο αίτημα του ιδιοκτήτη για μετατροπή του σε μια σύγχρονηκατοικία αναφορικά με τηλειτουργικότητα, την ενεργειακή απόδοση και το μηχανολογικό εξοπλισμό.
Ένας τοίχοςκατά μήκος του διαμερίσματος στον οποίο ενσωματώθηκαν αποθηκευτικοί χώροι χωρίζει τους χώρους διημέρευσης από τα υπνοδωμάτια, τα λουτρά και την κουζίνα. Ησύνδεση γίνεταιμέσω ανοίγματος τοποθετημένο αξονικά με την πόρτα της κουζίνας και τις μπαλκονόπορτες που βρίσκονται σε αυτήν και την τραπεζαρία.
Στην είσοδο, ένα ξύλινο διαχωριστικό οριοθετεί την τραπεζαρία και δημιουργεί ένα μικρό χώλ που επιτρέπει την οπτική προς τα έξω. Στο καθιστικό, το γωνιακό έπιπλο – καναπές σχεδιασμένο έτσι ώστε η μικρή βιβλιοθήκη και τα τραπεζάκια να αποτελούν ενιαίο σύνολο, προσφέρει στους επισκέπτες στιγμές χαλάρωσης γύρω από το τζάκι και μπροστά από το κεντρικό μπαλκόνι με τηναπεριόριστη θέα.
Το masterυπνοδωμάτιο, στο οποίο προστέθηκε ανεξάρτητο λουτρό, τοποθετήθηκε στην μπροστινή πλευρά του διαμερίσματος, ενώ το δεύτερο υπνοδωμάτιο βρίσκεται στην πίσω πλευρά σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τη φιλοξενία ενός ζευγαριού.
Μέρος της αρχιτεκτονικής μελέτης ήταν και η μελέτη φωτισμού που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της κατασκευής, με στόχο τη δημιουργία σεναρίων φωτισμού σύμφωνα με τη διάθεση των ιδιοκτητών.
 
 
 
 
 

επιστροφή back