ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ / ΑΣΤΙΚΟ / ΓΡΑΦΕΙΟ / ΚΗΦΙΣΙΑ , ΑΤΤΙΚΗ 2015

Ένας ισόγειος χώρος μετατρέπεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο με την απλότητα, τη δημιουργικότητα, την εξέλιξη και την επικοινωνία με το περιβάλλον να αποτελούν τις παραμέτρους για τον σχεδιασμό του. Οι καθαρές γραμμές χώρου και αντικειμένων, η παρουσία του ξύλου και ο στοχευμένος φωτισμός με εντάσεις και αποχρώσεις ανάλογα με τις χρήσεις, προσδίδουν στο χώρο την ηρεμία και τη φιλικότητα που απαιτεί ένας χώρος δημιουργίας. Παράλληλα, η αίσθηση της κίνησης και της μεταβλητότητας μέσα από το σχεδιασμό του πάγκου εργασίας και της βιβλιοθήκης ενισχύουν την εξέλιξη των ιδεών για την αρχιτεκτονική και τη δυνατότητα της ύλης. Τέλος, η γωνία του πάγκου εργασίας και του φωτιστικού καλωσορίζουν τον επισκέπτη και τον καλούν να «περπατήσει» σε μια πορεία προς το σχεδιασμό και την κατασκευή του δικού του χώρου. Η πορεία αυτή ενισχύεται με το άνοιγμα στο πίσω μέρος και τον εξωτερικό φωτισμό, δίνοντας την αίσθηση ότι το γραφείο δεν έχει όρια αλλά συνεχίζει ανοίγοντας διάλογο με τον περιβάλλων χώρο του.
 
 
 
 
 

επιστροφή back