ALKMAION / ΑΣΤΙΚΟ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ , ΠΕΙΡΑΙΑΣ / 2011

Αντικείμενο του έργου η επαναλειτουργία διαγνωστικού κέντρου στους δύο ορόφους υφιστάμενου κτιρίου. Στόχος του νέου ιδιοκτήτη ο άνθρωπος, ασθενής και εργαζόμενος, να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος και της φροντίδας.
Η νέα σύνθεση περιλαμβάνει λιτό και καθαρό σχεδιασμό χώρων και επίπλων με διαβαθμίσεις στο φωτισμό σύμφωνα με τις λειτουργίες και τις ώρες της ημέρας.
Στο χώρο υποδοχής και αναμονής οι δύο λειτουργίες διαχωρίζονται νοητά από τη γραμμή των φωτιστικών στην οροφή η οποία δημιουργεί μικρότερα επίπεδα φωτισμού στα δύο καθιστικά και οριοθετεί την κίνηση από και προς τα ιατρεία. Η υποδοχή με το μεγάλο γραμμικό έπιπλο – γραφείο και τη ξύλινη επιφάνεια, αλλά και η διακριτική παρουσία των μικρών φωτιστικών λεπτομερειών προσδίδουν μια αίσθηση φιλικότητας.
Τα γραφεία των γιατρών ακολουθούν την ίδια λογική της απλότητας.

 
 
 
 
 

επιστροφή back