ALKMAION

  • Client: Alkmaion

  • Categories : επαγγελματικός χώρος

Στους δύο ορόφους υπάρχοντος κτιρίου θα επαναλειτουργούσε ένα διαγνωστικό κέντρο με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και με νέες εγκαταστάσεις. Στόχος του νέου ιδιοκτήτη ο άνθρωπος, ασθενής και εργαζόμενος, να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος και της φροντίδας και αυτό να μπορεί να γίνει αντιληπτό προς την γειτονιά.

Λιτός καθαρός σχεδιασμός χώρων και επίπλων με διαβαθμίσεις στον φωτισμό σύμφωνα με τις λειτουργίες και τις ώρες της ημέρας συνθέτουν τον νέο σχεδιασμό.

Στον χώρο υποδοχής και αναμονής οι δύο λειτουργίες διαχωρίζονται νοητά από την γραμμή των φωτιστικών στην οροφή η οποία δημιουργεί μικρότερα επίπεδα φωτισμού στα δύο καθιστικά και οριοθετεί την κίνηση από και προς τα ιατρεία. Η υποδοχή με το μεγάλο γραμμικό έπιπλο – γραφείο και την ξύλινη επιφάνεια αφήνουν μια αίσθηση πολυτέλειας και οι μικρές φωτιστικές λεπτομέρειες καταφέρνουν να δώσουν μια διακρίτική παρουσία του διαγνωστικού κέντρου προς την γειτονιά.

Τα γραφεία των γιατρών ακολουθούν την ίδια λογική της απλότητας με την βιβλιοθήκη να δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας.

 alkmeon2 alkmeon3 alkmeon1

alkmeon4